El juez revoca el expediente sancionador a una trabajadora municipal de Terrassa


Una sentència judicial revoca un expedient sancionador de l’Ajuntament sobre una treballadora municipal que ha estat suspesa de sou i feina durant vuit mesos. L’afectada és la Rosario Martil, encarregada del poliesportiu de Ca N’Anglada i, a més, presidenta del Comitè Laboral de l’Ajuntament.

El cas comença quan l’Ajuntament expedienta la treballadora per una suposada negligència. Primer amb un expedient informatiu elaborat per un instructor se Serveis Jurídics i després amb l’expedient sancionador. La Rosario és apartada de la feina i sense sou des del febrer fins l’agost d’aquest any. El 3 de setembre passat arribava la sentència del jutge a favor de la treballadora per considerar que no hi ha suficients proves de la suposada negligència.

UGT es queixa que, per primera vegada, l’Ajuntament executés la sanció mentre l’expedient estava en estudi. A més, apunten a una persecució contra ella. Segons José Antonio Fernández, secretari general de la Secció Sindical d'UGT a l'Ajuntament de Terrassa: “Tot aquest procés es va iniciar en plenes eleccions sindicals, quan resulta que la Rosario anava en el primer lloc de la llista  per la UGT de personal laboral. És casualitat? Els còmplices van ser treballadors temporals de dos o tres mesos que avui són treballadors fixos, alguns d’ells amb càrrecs de responsabilitat. Tantes casualitats fan olor de podrit.”

Per a Rosario Martil, afectada: “Des dels Serveis Jurídics s’ha portat un expedient totalment contradictori, injust, sense recollir cap declaració meva. Ha estat un procés lamentable per totes les irregularitats.”

El sindicat demanarà una indemnització i exigeix a l’alcalde disculpes públiques pels danys morals comesos sobre la treballadora.

El tinent d’alcalde de Serveis Generals, Alfredo Vega, ha dit a Canal Terrassa Vallès, que l’Ajuntament acata la sentència judicial, procurarà informes més curosos i lamenta els perjudicis ocasionats. Però també recorda que el jutge no veu persecució sindical, a diferència del que diu el sindicat.

 
http://www.terrassadigital.cat/detall_actualitat/?id=13140#.UFYV-FGN6So

Print Friendly, PDF & Email
Anterior Trabajo inspecciona la planta de basuras de L´Alacantí tras alertar los empleados de emisiones tóxicas
Siguiente Los trabajadores de Hecansa denuncian el incumplimiento del ERE

Comentarios

Sé el primero en comentar

Normas de participación:

En abusospatronales.es no nos hacemos responsables de los contenidos de los comentarios. El usuario es responsable de la totalidad de las manifestaciones en Internet igual que en cualquier otro lugar. Los comentarios no tienen por qué corresponderse necesariamente con nuestra opinión. Los comentarios serán moderados y necesitaran la aprobación del equipo. Nos reservamos el derecho de suprimir referencias a personas concretas, insultos o amenazas, así como el derecho a no aceptar determinados comentarios -o parte de ellos- por el incumplimiento de las normas que exponemos a continuación. Lee las normas aquí. Lee también Condiciones de Uso y Política de Privacidad.

.
Notificarme vía email si hay
avatar
wpDiscuz