El juez revoca el expediente sancionador a una trabajadora municipal de Terrassa


Una sentència judicial revoca un expedient sancionador de l’Ajuntament sobre una treballadora municipal que ha estat suspesa de sou i feina durant vuit mesos. L’afectada és la Rosario Martil, encarregada del poliesportiu de Ca N’Anglada i, a més, presidenta del Comitè Laboral de l’Ajuntament.

El cas comença quan l’Ajuntament expedienta la treballadora per una suposada negligència. Primer amb un expedient informatiu elaborat per un instructor se Serveis Jurídics i després amb l’expedient sancionador. La Rosario és apartada de la feina i sense sou des del febrer fins l’agost d’aquest any. El 3 de setembre passat arribava la sentència del jutge a favor de la treballadora per considerar que no hi ha suficients proves de la suposada negligència.

UGT es queixa que, per primera vegada, l’Ajuntament executés la sanció mentre l’expedient estava en estudi. A més, apunten a una persecució contra ella. Segons José Antonio Fernández, secretari general de la Secció Sindical d'UGT a l'Ajuntament de Terrassa: “Tot aquest procés es va iniciar en plenes eleccions sindicals, quan resulta que la Rosario anava en el primer lloc de la llista  per la UGT de personal laboral. És casualitat? Els còmplices van ser treballadors temporals de dos o tres mesos que avui són treballadors fixos, alguns d’ells amb càrrecs de responsabilitat. Tantes casualitats fan olor de podrit.”

Per a Rosario Martil, afectada: “Des dels Serveis Jurídics s’ha portat un expedient totalment contradictori, injust, sense recollir cap declaració meva. Ha estat un procés lamentable per totes les irregularitats.”

El sindicat demanarà una indemnització i exigeix a l’alcalde disculpes públiques pels danys morals comesos sobre la treballadora.

El tinent d’alcalde de Serveis Generals, Alfredo Vega, ha dit a Canal Terrassa Vallès, que l’Ajuntament acata la sentència judicial, procurarà informes més curosos i lamenta els perjudicis ocasionats. Però també recorda que el jutge no veu persecució sindical, a diferència del que diu el sindicat.

 
http://www.terrassadigital.cat/detall_actualitat/?id=13140#.UFYV-FGN6So

Print Friendly, PDF & Email

Únete al debate

avatar
  Sigue el debate:  
Notificarme vía email si hay